Neljännesvuosikatsaus 1/2023 ja huhti-kesäkuun huutokauppapäivät julkaistu

Erityisesti kansainvälisille sijoittajille ja pankeille suunnatut valtion velanoton neljännesvuosikatsaukset julkaistaan ensin englanniksi. Suomeksi ja ruotsiksi katsaus julkaistaan pääsiäisen jälkeen.

Neljännesvuosikatsauksen 1/2023 pääkohdat:

 Valtio suunnittelee uuden euromääräisen viitelainan liikkeeseenlaskua vuoden toisella neljänneksellä, todennäköisesti 10 vuoden maturiteetissa.
– Huhti-kesäkuun huutokauppapäivät on julkaistu
– Valtiokonttori on aloittanut valtion sarjaobligaatioiden valinnaiset huutokaupat, joiden tarkoituksena on tukea etenkin pidempään markkinoilla olleiden lainojen kaupankäyntiä jälkimarkkinoilla
– Valtiokonttorin arvion mukaan
60 % vuoden pitkäaikaisesta varainhankinnasta on tehty kesäkuun loppuun mennessä
– Valtiovarainministeriön tuoreen ennusteen mukaan Suomen talous palaa lyhyen taantuman jälkeen kasvuun loppuvuonna, jos yllätyksiltä vältytään.

Lue koko artikkeli: Neljännesvuosikatsaus Q1/2023

Valtiokonttori julkaisee neljä kertaa vuodessa katsauksen, jossa on tietoa valtion lainanoton viimeaikaisesta kehityksestä ja tulevista näkymistä. Katsaukset julkaistaan maaliskuun, kesäkuun, syyskuun ja joulukuun lopussa. Samalla julkaistaan valtion sarjaobligaatioiden ja velkasitoumusten huutokauppojen päivämäärät alkavalle vuosineljännekselle.

, Päivitetty 13.4.2023 klo 09:38