Neljännesvuosikatsaus 4/2022 ja tammi-maaliskuun huutokauppapäivät julkaistu

Erityisesti kansainvälisille sijoittajille ja pankeille suunnatut valtion velanoton neljännesvuosikatsaukset julkaistaan ensin englanniksi. Suomeksi ja ruotsiksi katsaus julkaistaan tammikuun aikana.

Neljännesvuosikatsauksen 4/2022 pääkohdat:

– Valtion talousarvion mukainen nettolainanottotarve vuodelle 2023 on 8,4 miljardia euroa ja bruttolainanoton tarve 36,4 miljardia euroa
– Valtio laskee liikkeeseen kolme uutta euromääräistä viitelainaa vuonna 2023, joista ensimmäisen todennäköisesti vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.
– Tammi-maaliskuun huutokauppapäivät on julkaistu
– Valtiovarainministeriön tuoreen ennusteen mukaan Suomen bruttokansantuote kasvaa 1,9 prosenttia kuluvana vuonna, mutta pienentyy 0,2 prosenttia vuonna 2023. Inflaatio kuitenkin hidastuu jo ensi vuoden aikana, ja tulojen kasvu nopeutuu.

Lue koko artikkeli (englanniksi): Quarterly Review Q4/2022

Valtiokonttori julkaisee neljä kertaa vuodessa katsauksen, jossa on tietoa valtion lainanoton viimeaikaisesta kehityksestä ja tulevista näkymistä. Katsaukset julkaistaan maaliskuun, kesäkuun, syyskuun ja joulukuun lopussa. Samalla julkaistaan valtion sarjaobligaatioiden ja velkasitoumusten huutokauppojen päivämäärät alkavalle vuosineljännekselle.

, Päivitetty 22.12.2022 klo 13:30