Neljännesvuosikatsaus 4/2021 ja tammi-maaliskuun huutokauppakalenteri julkaistu

Erityisesti kansainvälisille sijoittajille ja pankeille suunnatut neljännesvuosikatsaukset julkaistaan ensin englanniksi. Suomeksi ja ruotsiksi katsaus julkaistaan tammikuun aikana.

Neljännesvuosikatsauksen 4/2021 pääkohdat:

  • Valtion talousarvion mukainen nettolainanottotarve vuodelle 2022 on 6,9 miljardia euroa. Suomen valtion varainhankinnan strategia pysyy samankaltaisena kuin tänä vuonna.
  • Valtio suunnittelee kolmea uuden euromääräisen viitalainan liikkeeseenlaskua vuoden 2022 aikana. Näistä ensimmäinen on todennäköinen vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.
  • Tammi-maaliskuun huutokauppakalenteri on julkaistu.
  • Valtiovarainministeriön tuoreen talouskatsauksen mukaan Suomen talouden yleiskuva on vakaa pandemian kiihtymisestä huolimatta. VM ennustaa Suomen BKT:n kasvun olevan 3,4 % tänä vuonna ja 3,0 % ensi vuonna.

Lue koko artikkeli (englanniksi): Quarterly Review Q4/2021

Valtiokonttori julkaisee neljä kertaa vuodessa katsauksen, jossa on tietoa valtion lainanoton viimeaikaisesta kehityksestä ja tulevista näkymistä. Katsaukset julkaistaan maaliskuun, kesäkuun, syyskuun ja joulukuun lopussa. Samalla julkaistaan valtion sarjaobligaatioiden ja velkasitoumusten huutokauppojen päivämäärät alkavalle vuosineljännekselle.

, Päivitetty 23.12.2021 klo 13:49