Neljännesvuosikatsaus 1/2021 ja huhti-kesäkuun huutokauppakalenteri julkaistu

Valtiokonttori julkaisee neljä kertaa vuodessa katsauksen, jossa on tietoa valtion lainanoton viimeaikaisesta kehityksestä ja tulevista näkymistä. Katsaukset julkaistaan maaliskuun, kesäkuun, syyskuun ja joulukuun lopussa. Samalla julkaistaan valtion sarjaobligaatioiden ja velkasitoumusten huutokauppojen päivämäärät alkavalle vuosineljännekselle.

Neljännesvuosikatsauksen 1/2021 pääkohdat:

  • Valtio laskee liikkeeseen uuden euromääräisen viitelainan toisen vuosineljänneksen aikana, todennäköisesti 10 vuoden maturiteetissa.
  • Toisen vuosineljänneksen huutokauppakalenteri on julkaistu: huhtikuussa järjestetään velkasitoumusten huutokauppa (13.4.) ja sarjaobligaatioiden huutokauppa (20.4.).
  • Vuoden 2021 ensimmäisen lisätalousarvioesityksen mukaan vuoden nettolainanottotarve on 11,8 miljardia euroa, jolloin bruttolainanotto olisi 35,9 miljardia euroa. Tästä noin 17,5 miljardia euroa katetaan ottamalla pitkäaikaista lainaa, ja loput lyhytaikaista lainaa.
  • Valtiokonttorin arvion mukaan noin 60 % vuoden pitkäaikaisesta varainhankinnasta on tehty kesäkuun loppuun mennessä.

Lue koko artikkeli:

Erityisesti kansainvälisille sijoittajille ja pankeille suunnatut neljännesvuosikatsaukset julkaistaan ensin englanniksi, ja heti käännösten valmistuttua suomeksi ja ruotsiksi.

, Päivitetty 13.4.2021 klo 15:59