Neljännesvuosikatsaus 3/2022 ja loka-joulukuun huutokauppakalenteri julkaistu

Erityisesti kansainvälisille sijoittajille ja pankeille suunnatut valtion velanoton neljännesvuosikatsaukset julkaistaan ensin englanniksi. Suomeksi ja ruotsiksi katsaus julkaistaan lokakuun aikana.

Neljännesvuosikatsauksen 3/2022 pääkohdat:

– Suuri osa kuluvan vuoden pitkäaikaisesta varainhankinnasta on tehty. Loppuvuodesta ei ole enää luvassa syndikoitua emissiota.
– Loka-joulukuun huutokauppapäivät on julkaistu
– Hallitus ilmoitti syyskuun alussa 10 miljardin euron laina- ja takausohjelmasta energia-alalle. Kyse on merkittäviin lainanmyöntötarpeisiin varautumisesta. Ohjelman edellyttämä lisälainanotto tullaan kattamaan lisäämällä tarvittaessa lyhytaikaista varainhankintaa.
– Valtiovarainministeriön tuoreen ennusteen mukaan Suomen bruttokansantuote kasvaa tänä vuonna 1,7 %, mutta kasvu hiipuu 0,5 %:iin vuonna 2023.

Lue koko artikkeli (englanniksi): Quarterly Review Q3/2022

Valtiokonttori julkaisee neljä kertaa vuodessa katsauksen, jossa on tietoa valtion lainanoton viimeaikaisesta kehityksestä ja tulevista näkymistä. Katsaukset julkaistaan maaliskuun, kesäkuun, syyskuun ja joulukuun lopussa. Samalla julkaistaan valtion sarjaobligaatioiden ja velkasitoumusten huutokauppojen päivämäärät alkavalle vuosineljännekselle.

, Päivitetty 30.9.2022 klo 10:14