Kansainvälinen yhteistyö

Valtiokonttori toimii Suomen valtion edustajana kansainvälisillä rahoitusmarkkinoilla. Sen pääyhteistyökumppaneita ovat päämarkkinatakaajapankit sekä vähäisemmässä määrin myös muut rahoituslaitokset. Lisäksi Valtiokonttori markkinoi valtion obligaatioita ja velkasitoumuksia sijoittajille.

Valtiokonttori on myös säännöllisesti yhteydessä muihin valtiollisiin lainanottajiin kansainvälisten järjestöjen järjestämän yhteistyön puitteissa. Lainanoton sekä velan- ja kassanhallinnan ajankohtaisista kysymyksistä keskustellaan muun muassa OECD:n, EU:n ja Maailmanpankin järjestämissä tapaamisissa. Maailmanpankin lainanottajafoorumi (Government Borrowers Forum) kokoontuu vuosittain eri jäsenmaissa. Edellisten lisäksi Pohjoismaat tekevät yhteistyötä valtioiden velkaan liittyvissä asioissa.

Kansainvälinen yhteistyö mahdollistaa eri maiden keräämän tutkimustiedon ja kokemusten vaihdon. Yhteistyön hyödyllisyyttä korostaa, että valtiolliset lainanottajat toimivat globaaleilla rahoitusmarkkinoilla, joissa kaikkia koskevat samat haasteet.

Julkaistu 24.6.2013 klo 12.34 , päivitetty 14.12.2017 klo 15.31
Suomeksi   På svenska   In English

Takaisin sivun alkuun

Anna palautetta

Viesti koskee


Yhteystiedot